Search

Agnes van Wijnen

agnes

Door jarenlange inzet als onafhankelijk adviseur, ontwikkelaar en uitvoerder van vernieuwende projecten, projectmanager, onderzoeker en lobbyist ben ik breed inzetbaar. Ik heb me intensief verdiept in mensenrechten zoals vastgelegd in het IVRPH, non-discriminatie en (inter-) nationale wetgeving. Mijn werk speelt zich af rond kernthema's als mensenrechten, diversiteit en inclusie, inclusief onderwijs, eigen regie en zelfbeschikking, toegankelijkheid, arbeidsparticipatie, bewustwording en seksualiteit & ethiek. Dit doe ik voor diverse opdrachtgevers, onder andere voor organisaties van mensen met een handicap.

Door mijn ervaring met leven met beperkingen en als activist in vrouwen, milieu, homo- en gehandicaptenbeweging is mijn ervaringsdeskundigheid veelzijdig en voel ik mij rijk met mijn netwerk. Als bestuurder van diverse organisaties rond Disability Inclusive Development, empowerment, gehandicaptengeschiedenis, kunst en belangen ken ik de rol en verantwoordelijkheid van besturen.

Als sociaal-cultureel werker en politicoloog met bestuurskunde specialisatie combineer ik een analyserende houding met een praktische inslag. Ik wil weten om te kunnen doen. Onderzoek wordt altijd gevolgd door een creatieve zoektocht naar een effectieve aanpak. Van vernieuwing gaat mijn bloed borrelen.

  • Lid van de Orde van Organisatieadviseurs Ooa
  • 2007 Prijswinnaar Innovatief ondernemerschap Drenthe
  • 2003 Winnaar Theo Zwetsloot Award